Tilbage

Fyens Stiftstidende 24/03/2001
Syd for bæltestedet
Nyt ørkenshow bekræfter, at det er blevet svært at forarge
Af Aksel Brahe - Bedømmelse: 2 stjerner.

Bellevue Teatret: "En storm i et glas vand" med Ørkenens Sønner. Spiller frem til den 2. juni. Kommer på turne til Odense Koncerthus den 15., 16. og 17. september.
Asger Rehers bare røv slipper man heller ikke for i denne nye ombæring af Ørkenens Sønner. Der er åbenbart tale om en fast "rekvisit" i showet, og under alle omstændigheder bekræfter det jo udmærket den standard, der her er på tapetet.
I modsætning til andre underholdningsgrupper, der gerne vil gå til grænsen, men uden trods alt at overtræde den af frygt for ridser i renomeet, så er platheden et bevidst princip hos firkløveret Søren Pilmark, Niels Olsen, Henrik Koefoed og Asger Reher.
De leverer også i det nye show, der torsdag havde premiere på Bellevue Teatret i Klampenborg, den forventede vare, dvs.tekster, der med stædig konsekvens holder sig syd for bæltestedet.
Samtidig må man dog - endnu en gang - konstatere, at det er blevet overordentlig svært at forarge. De mange ord fra vulgærsproget, der strøs hen over programmet, udløser ikke de spontane latterbrøl eller små gib, som det måske havde været tilfældet for 20 år siden. Forargelsestærskelen er slidt solidt ned eller rettere - der er vel slet ingen tilbage efterhånden. Ørkenens Sønner har bare ikke opdaget det.
Det skal dog samtidig medgives, at de sjofelistiske påfund er pakket ind i både elegante og velklingende musikalske arrangementer med melodier hentet fra alle hjørner i den danske sangskat og med guitaristen Ole Ousen som den dygtige og uforstyrrelige akkompagnatør.
Skal jeg fremhæve et enkelt nummer, må det blive Henrik Koefoeds korte, men træfsikre parodi på Jørgen Reenbergs admiral-vise fra "Pinafore". Den er jo også altid taknemlig, må man sige. Pudsigt er det også at se en række gamle danske reklamefilm med bl.a. Helge Kjærulff-Schmidt, men hvorfor de partout skal indlemmes i programmet må stå hen i det uvisse.
De fire smokingklædte ørkensønner, der også ind imellem fremtræder som matroser, Morten Korch'ske landmænd, udbryderkonger, haremsdamer og andre svært definerbare personager, tager efter sommerferien på landsturne, hvor Odense er med på ruten.

Gad vide om Aksel Brahe er i familie med Franz Josef Dillermann? (ffff.dk)